Var är alla lekande barn?

SKYLTVisst saktar vi gärna ner farten när vi ser skylten med Lekande Barn. Men under de senaste åren är vi många som frågar oss; Var är de lekande barnen? Att jag som är född på 50-talet undrar, är inte så konstigt. Att vara ute och leka var det roligaste som fanns. Ute fanns friheten, äventyret och möjligheterna! Men att sonen, bara 25 år gammal, ställer samma fråga gör att jag undrar; Vad är det som hänt under så kort tid? Var är alla barnen som tidigare lekte här utanför?

Annonser

3 thoughts on “Var är alla lekande barn?

  1. Inger Ahlberg

    Ja, vad har hänt med uteleken och alla barnskratt? Jag öppnar dörren till verandan och lyssnar utåt, jo grannens barn leker och stojar på tomten. Men, kan det vara så, att så mycket av barns tid är intecknad i fasta delar under dagen, att det inte längre märks när det är barn i närheten?

    Svara
  2. Karin Porserud

    En ljusning, fram för allt för barn med funktionsnedsättningar i Skövde, är att habiliteringens specialpedagoger håller föräldrakurser i ämnet lek / fantasilek. De berättade om det på ett seminarium i Norrköping. Så nu kommer barnen i Skövde trakten få bättre stöd i sitt lekande. Härligt !

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s