Att minnas sitt eget läsande och lekande

dstdd-4-1Detta bokuppslag är från en av min barndoms favoritböcker ”Dockdoktorn”. Den var en i serien FIB’s gyllene böcker och jag läste den om och om igen. Och lekte den… Med alla mina dockor, nallar och andra leksaker. Och ibland med mina lekkamrater. Att minnas sin barndoms läsande och lekande är som att äga en stor oändlig skatt. Den finns där att ösa ur när du behöver idéer och uppslag att leka med barnen, de egna eller de du jobbar med. Vad lekte du när du var liten?  Genom att minnas det du själv lekte som barn kommer du närmare barnet inom dig och därmed också barnen du har omkring dig!

 

Annonser

2 thoughts on “Att minnas sitt eget läsande och lekande

  1. Inger Ahlberg

    När ett barn ber mig att läsa en saga, så väljer jag gärna Elsa Beskow. Tomtebobarnen är en bra saga, på rim och med situationer som man kan översätta till dagens verklighet.

    Svara
  2. Inger Ahlberg

    Läs för barnen! Det är det bästa man kan ge, förutom leken förstås. Tänk bara att läsa Petter och hans fyra getter, så lätt det är att börja rimma sedan. Eller Troll-fias berättelser om alla snälla troll det finns runt henne. Då kan ingen skrämmas för trollen sedan.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s